Trasaturile pastelului + definitie

Def: Pastelul este opera lirica in care autorul isi exprima sentimentele in mod direct, descriind un tablou din natura, cu ajutorul a numeroase imagini artistice si figuri de stil.

Trasaturi:

  • evidentierea imaginilor artistice si a figurilor de stil
  • rolul descrierii si al partilor de vorbire caracteristice pastelului ( substantivele si adjectivele)
  • evidentierea elementelor descrise de poet
About these ads

49 Comments

  1. Ce ai scris tu acolo este gresit…In cadrul pastelului eul liric isi transmite in mod DIRECT sentimentele fata de peisajul conturat acest lucru se face prin intermediul descrierii…Si trasaturile…nu am inteles nimic…adica tu ce ai intelege daca eu ti as spune acum :”rolul descrierii si al partilor de vorbire caracteristice pastelului ( substantivele si adjectivele)”…deci serios…acest articol este total prost facut….

    • Multumesc, într-adevăr, a fost o greșeală, pe care am corectat-o. Sentimentele sunt transmise in mod direct. Cât despre rolul descrierii și al părților de vorbire specifice, substantivele reliefează diversitatea formelor de relief, iar adjectivele- însușirile dominante ale acestora.

  2. foarte bune trasaturile asemenea si planul de argumentare , dar teoria o poate invata oricine mai greu cu aplicarea pe text….Iar parerea mea este ca noi copii ar trebui sa evidentiem continutul ideatic si semnificatia operei in functie de trasaturi , nu sa aplicam trasaturile in functie de text

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s